EnschedeNieuwsbord.nl
  1. FC Twente maakt geen fout en boekt zege op Almere City

FC Twente maakt geen fout en boekt zege op Almere City

Enschede - FC Twente heeft anderhalve week voor de belangrijke wedstrijd tegen AZ geen fout gemaakt tegen Almere City. De nummer 3 van de Eredivisie was in het eigen stadion met 3-1 te sterk voor de ploeg van de vertrekkende trainer Alex Pastoor.Twente staat met nog drie duels te gaan op 63 punten, 8 meer dan AZ. De nummer 4 van de ranglijst speelt zondag nog een uitwedstrijd bij NEC. Volgende week treffen Twente en AZ elkaar in Alkmaar. De derde plaats geeft recht op een ticket voor de voorronden van de Champions League. De nummer 4 speelt in het hoofdtoernooi van de Europa League.Twente leek tegen Almere een gemakkelijke avond te gaan hebben, nadat Mathias Kjølø al in de 10e minuut de score had geopend. Een minuut na een poging van Sem Steijn van afstand, schoot de Noor van nog verder weg wel raak. Het was pas zijn eerste treffer in 51 Eredivisieduels.HoogtepuntHet doelpunt was echter het enige hoogtepunt in de matige eerste helft. Twente kwam zelden door de goed georganiseerde defensie van Almere heen, terwijl de aanvallen van de bezoekers stokten in de buurt van het strafschopgebied.Twente kwam na rust beter voor de dag. Steijn schoot een vrije trap net naast het doel en Michal Sadilek dwong de teruggekeerde Almere-keeper Nordin Bakker tot een goede redding. Steijn schoot daarna in de 52e minuut de 2-0 binnen. In eerste instantie werd het doelpunt afgekeurd om buitenspel, maar de beelden wezen uit dat de 'assist' van een Almere-speler was gekomen.Uit het niets maakte Almere het in de 73e minuut weer spannend met een fraaie treffer van Kornelius Hansen, maar Daan Rots besliste tien minuten later het duel.

Lees het volledige artikel bij ANP Voetbal Nieuws.